CRNA HRONIKA

Dramatična noć u Laktašima: Muškarac prijetio da će ubiti policajca

Fena

24.11.2017

Policija u Laktašima uhapsila je jučer muškarca inicijala M. K. (1965.) iz te općine, koji je prijetio da će ubiti policajca. 

M. K. je, zajedno s G. B. (1971.) iz Banje Luke, 22. novembra, primjećen u mjestu Jakupovci, u ukradenom automobilu BMW.

Dok su policijski službenici kontrolirali vozača, G. B., suvozač je izašao i počeo bježati. Nedugo zatim je sustignut, međutim M. K. je uperio pištolj u policajca, prijeteći da će ga ubiti, a zatim preskočio prepreku i pobjegao.

Iste noći, M. K. je uhapšen, a kod njega je pronađen i pištolj kojim je prijetio policijskom službeniku, a za koji je kasnije utvrđeno da potječe iz krivičnog djela koje je ranije izvršeno na području općine Laktaši, gdje je pored pištolja bila ukradena i veća količina novca.

Policijska uprava Banja Luka je u deset mjeseci ove godine evidentirala 15 krivičnih djela koja su usmjerena na napad i sprečavanje policijskih službenika u vršenju službene dužnosti te 110 prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.