CRNA HRONIKA

Porodica Gigolaj pod pritiskom mostarskog kriminalnog miljea: Pekar ne da reket, u 10 dana drugi put na meti bombaša

Jučer s mjesta događaja: Policija obavila uviđaj

Piše: M. SMAJKIĆ

28.11.2017

Treći put u dvije godine na imovinu Pervera Gigolaja (37), vlasnika pekare "Inpek" u mostarskom naselju Zalik, preksinoć je bačena eksplozivna naprava. Ovaj put eksplozija je odjeknula u bašti njegove kuće u ovom naselju, uz prozor kuhinje, u kojoj su se u tom trenutku nalazili njegova supruga i tromjesečni sin.

Zaštita kuće

Gigolaj je odmah nakon poziva supruge u 22.50 sati pozvao policiju, a u tom vremenu on se nalazio u pekari.

- Šta da vam kažem... Supruga me nazvala u panici, osjetila je najprije dim, a potom eksploziju. Kada je podigla roletne, vidjela je nekog muškarca kako pretrčava baštu, a isto su vidjele komšije. Nasreću, nikome ništa nije bilo, nema ni neke štete, ali ovo je prešlo sve mjere. Ne preostaje mi ništa drugo nego da se na neki način sam zaštitim, da ugradim alarme i drugu opremu - rekao nam je Gigolaj.

Sumnjivi pozivi

Njemu je prije dvije godine bačena eksplozivna naprava pred pekaru, a prije desetak dana pod automobil BMW X1, koji je bio parkiran pred kućom. U oba navrata on je tvrdio da je riječ o reketu, a i sada misli da je u pitanju klasično zastrašivanje.

- I policiji sam rekao da nisam nikome dužan, ne bavim se drogom niti bilo kakvim kriminalom. Uredno plaćam svoje zaposlenike. Ne znam ko su ti ljudi. Dva puta sam primio poziv 2015. godine. Otad više nisam. Nije mi jasno kako policija nije u stanju ovo riješiti - ogorčen je Gigolaj.

Vještačenje u Sarajevu

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je rečeno da je jučer ujutro obavljen uviđaj i da su s lica mjesta izuzeti tragovi koji će biti poslani na vještačenje. Još im, kazali su nam, nisu poznati rezultati vještačenja tragova naprave bačene pod pekarov automobil, jer, kako nam je rečeno, to se obavlja u Sarajevu.

- Mi smo poduzeli sve neophodne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog, kao i prethodnih slučajeva - rečeno nam je iz MUP-a HNK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.