CRNA HRONIKA

Odluka banjalučkog tužilaštva nakon pokušaja ubistva: Davitelj na slobodi

Firma "Banjalučki taksi" u više navrata imala problem s Kneževićem

Piše: O. Ma.

5.12.2017

Dejan Knežević (28) iz Banje Luke, osumnjičen za pokušaj ubistva dispečerke "Banjalučkog taksija", koju je davio telefonskim kablom, pušten je na slobodu. 

Tako je odlučilo Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, koje je policiji naložilo da poslije kriminalističke obrade Kneževića pusti na slobodu, jer je ocijenjeno da ne postoje razlozi da mu se predloži pritvor.

- Policiji je naloženo da u redovnoj proceduri Tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. On se sumnjiči za pokušaj ubistva - rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol OJT Banja Luka.

Knežević osumnjičen za pokušaj ubistva

Knežević je uhapšen u subotu navečer, samo dva sata nakon što je upao u službene prostorije "Banjalučkog taksija", gdje je nasrnuo na dispečerku A. P. (39), koju je udario šakom, oborio je na pod i gazio nogama, da bi joj potom kabl omotao oko vrata i pokušao je zadaviti.

Ženu je spasilo to što je tokom napada uspjela stisnuti taster za obavještenje taksista i tako pozvati pomoć, pa se Knežević ubrzo dao u bijeg.

Motiv napada bilo je to što dispečerka na Kneževićev poziv nije željela poslati taksi vozilo na traženu adresu. U "Banjalučkom taksiju" naveli su da je ova kompanija još ranije blokirala Kneževićev broj, jer su s njim u više navrata imali problem, kako vozači taksija tako i same dispečerke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.