Foto: Veliki broj Konjičana ispred Repovačke džamije ( M. Ćosić/Avaz.ba)

Nakon pogibije na cesti Sarajevo - Mostar

Konjički vatrogasci oprostili se od kolege Adema Demirovića

Autor: M. Ć.
06.12.2017 10:05
A
A
A

Nakon klanjanja dženaze ispred Repovačke džamije, na vječni počinak na mezarju Musala u Konjicu ispraćen je vatrogasac Adem Demirović (36), koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju na magistralnom putu M-17, na relaciji Sarajevo - Mostar, u mjestu Radešine. 

Dženazi je prisustvovao veliki broj rodbine, prijatelja i sugrađana, među kojima su bile i Ademove radne kolege, konjički vatrogasci, koji nisu krili tugu i bol zbog gubitka velikog prijatelja i uzornog radnika, koji je, prema njihovim riječima, u svakom trenutku bio spreman pomoći drugome.


  • Vatrogasac Adem Demirović
    Vatrogasac Adem Demirović

- On je bio ljudska gromada, prijatelj i radni kolega kojeg ćemo pamtiti dok živimo - rekao nam je jedan od Ademovih kolega.

U stravičnoj nesreći su učestvovala dva vozila. Poginuli Demirović je upravljao Golfom 2 (A72-M-674), a M. I. (38) iz Bosanskog Novog vozio je kamion MAN (A58-E-769) s priključnim vozilom (K74-E-379). Demirović se kretao iz pravca Mostara, a iz suprotnog smjera je išao M. I. Nesretni Demirović je autom prešao na suprotnu stranu i udario u kamion, koji ga je nastavio gurati nekoliko metara ispred sebe.