CRNA HRONIKA

U akciji 'Bastion' otkriveno pet ilegalnih migranata

Fena

6.12.2017

U okviru operativne akcije „Bastion“, službenici Jedinice granične policije Trebinje u utorak su u ilegalnom prelasku državne granice spriječili četvoricu državljana Alžira i jednog državljanina Maroka. 

Otkriveni su u graničnom pojasu na području Bileće, a na teritoriju Bosne i Hercegovine stigli su iz Crne Gore.

Ilegalni migranti su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Orašje u srijedu su uhapsili A. LJ. (1976.) nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP-u Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Istog dana, pri izlasku iz BiH na MGP-u Velika Kladuša zadržan je I. B. (1982.), jer ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP-a Velika Kladuša predali su bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Velika Kladuša.

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo u utorak su  uhapsili  M. B. (1950.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. 

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Kelna, a predat je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.