CRNA HRONIKA

Tužilaštvo BiH podiglo optužnice: Plaćali piće lažnim novčanicama

Fena

7.12.2017

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mirka Trivana, rođenog 1990. godine u Drvaru, državljanina BIH i Aleksandra Budiše, rođenog 1993. godine u Kninu, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su u Kotor-Varoši 24. januara 2016. godine počinili dvije krivično pravne radnje na način da su prethodno pribavili krivotvorene novčanice u apoenima od po 20 i 50 KM, za koje su znali da su krivotvorene te ih na osmišljen način stavljali u opticaj u namjeri da ih upotrijebe kao prave, nanoseći na taj način štetu građanima i pravnim subjektima.

Prema navodima optužnice, optuženi su u dva navrata u ugostiteljskim objektima krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM stavili u promet, plaćajući račune za poručena pića, odnosno u drugom slučaju pokušali da plate radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, kada su po dojavi građana zatečeni od ovlaštenih policijskih službenika.

Kako se navodi u saopćenju Tužilštva, prilikom pretresa putničkog vozila u vlasništvu optuženog Mirka Trivana, kojeg su obavile ovlaštene službene osobe CJB Banja Luka, pronađene su četiri krivotvorene novčanice, i to jedna u apoenu od 50 KM i tri novčanice u apoenima od 20 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.