CRNA HRONIKA

Alma Sejfović opisala život na visokoj nozi prije nego što je pritvorena: Kupovala skupocjena vozila i slala novac bratu u crnogorski zatvor

Alma Sejfović: Imala velike prihode | Amel Sejfović na jednom od ranijih ročišta

Piše: Dž. Bl.

9.12.2017

U Kantonalnom sudu Sarajevo jučer je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i njegovoj ekipi za pljačku "Raiffeisen banke" i smrt nedužnog bicikliste Keme Bašića u novembru 2015. godine.  

Svjedočila je Amelova sestra Alma Sejfović. Njen advokat Omar Mehmedbašić pokušao je pitanjima ukazati na to kako je njegova branjenica imala dovoljno novca za život na visokoj nozi, a ne da taj novac potječe iz pljačke banke.

Alma je ispričala kako je od svoje 19. godine radila kao kozmetičarka. Prvo je radila u kozmetičkom salonu na Dolac-Malti, gdje je imala jednogodišnju obuku, a potom je otvorila svoj salon u blizini "BH Pošte" na Dolac-Malti. Za to vrijeme, Amel se nalazio u zatvoru u Crnoj Gori. Slala mu je novac od zarade i posjećivala ga je. Sejfović je kazala kako je zarađivala dovoljno novca te da je kupovala skupocjena vozila, poput Mercedesa, Audija 6, Audija 8, BMW-a. Govorila je kako joj je pomogao i otac, koji je radio u Njemačkoj.

Od zarade u salonu, navela je Alma, ostajalo joj je, u prosjeku, od 2.000 do 2.500 KM. Ispričala je kako je, također, privatno radila estetske tretmane, od čega je imala zaradu od 700 KM po jednom tretmanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.