CRNA HRONIKA

Poznat identitet uhapšenih pljačkaša tržnog centra "Bingo"

Avaz.ba

12.12.2017

U dvodnevnoj akciji koju su jučer i danas proveli pripadnici Ministastva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), MUP KS, Federalna uprava policije, uhapšeni su Mirza Turković, Mugdim Omanović i Haris Priganica, saznajemo iz izvora Federalne uprave policije. 

Svi osumnjičeni su iz Sarajeva, a naš izvor kaže da već imaju povelik policijski dosije.

Kontaktirali smo i MUP SBK gdje su nam kazali da detaljnije informacije ne mogu objavljivati, jer je akcija još u toku, te da bi svaka informacija objavljena u pogrešno vrijeme mogla ugroziti istragu. 

Podsjećamo, prilikom pretresa u okviru akcije hapšenja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom "policija", rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.  

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama.

Danas uhapšeni, sumnjiče se između ostalog, za pljačku tržnog centra "Bingo" u Bugojnu prije dva dana, ali i za nedavnu pljačku istog tržnog centra u Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.