CRNA HRONIKA

Završen uviđaj nesreće kod Maglaja: Dva Žepčaka preminula u Zenici

Fena

18.12.2017

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na magistralnom putu M-17, u naseljenom mjestu Poljice kod Maglaja, smrtno su stradali mladići A. J., rođen 1996. godine i K. M., rođen 1996. godine, oba iz Žepča.

U višestrukom sudaru vozila, učestvovali su teretno motorno vozilo Fiat sa nastradalim osobama, autobus marke Man, kojim je upravljao S. I., iz Maglaja, i putničko vozilo Renault, kojim je upravljao I. T. iz Maglaja.

Nakon udesa dvije teško povrijeđene osobe su prevezene na Odjel za urgentnu medicinu Kantonalne bolnice u Zenici radi ukazivanja ljekarske pomoći, ali su preminule od posljedica teških tjelesnih i životno ugrožavajućih povreda.

Službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su na mjestu ove nesreće izvršili uviđaj, kojim je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Rasma Baždalić.

Nakon okončanja svih uviđajnih radnji, kao i drugih aktivnosti naloženih od tužioca, bit će poznate i utvrđene okolnosti i uzroci ove saobraćajne nesreće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.