CRNA HRONIKA

Kamenovan autobus u Sarajevu, putnici razbijena desna arkada!

Avaz.ba

27.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nepoznata osoba kamenovala je sinoć GRAS-ov autobus i tom prilikom povrijedila putnicu.

Kako je saopćio GRAS, incident se dogodio u 21.50 sati a kamenovan je autobus koji je saobraćao na relaciji Željeznička stanica - Buća Potok.

Autobus se kretao ulicom Adema Buće kada je u blizini pretposljednje stanice kamenom razbijeno vjetrobransko staklo iza drugih vrata autobusa i povrijeđena putnica u predjelu glave (desna arkada).

Putnica je vozilom Hitne pomoći prevezena u KUM, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici PU Novi Grad.

"Nažalost, ovakvi napadi nisu rijetkost, tako da smo slične situacije na ovoj liniji imali 16.i 17. decembra kada su na istoj lokaciji u večernjim satima nepoznate osobe kamenovale autobuse, pri čemu je lakše povrede zadobio jedan putnik, te nanesena materijalna šteta preduzeću", kaže se u saopćenju GRAS-a.

Iz ovog sarajevskog preduzeća razočarani su ovakvim situacijama jer najveću štetu trpe njihovi korisnici iz razloga što se dovodi u pitanje sigurnost putnika i odvijanje prevoza.

"Nadamo se da će počinioci ubrzo biti pronađeni i procesuirani. Upućujemo apel građanima za korektan odnos prema putnicima, službenim licima i vozilima GRAS-a kako bi našim građanima omogućili bezbjedan i neometan javni gradski prijevoz", dodaje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.