CRNA HRONIKA

Uhapšen 32-godišnji Admir iz Vogošće: Žena iz Šipova naručila tepsije, dobila kamen

Avaz.ba

28.12.2017

Admir S., 32-godišnjak iz Vogošće, prema pisanju „Nezavisnih“, uhapšen je zbog sumnje da je prevario ženu iz Šipova. Ona je naručila blender, jorgan, te dvije tepsije, a dobila dva paketa: u jednom je bio kamen, a u drugom smeće.

Nesretna žena je prevarena pri naplati, jer joj je rečeno da je u pitanju akcijska ponuda, te da će sve koštati 140 KM, a kada je ona muškarcu, koji se predstavio kao dostavljač brze pošte, dala 100 eura, on joj je rekao da ide do vozila po kusur, a zatim pobjegao.

- Sumnja se da ju je on nazvao telefonom, lažno se predstavio kao radnik preduzeća za prodaju, čime ju je doveo u zabludu da će joj neke proizvode dostaviti po povoljnim cijenama - kažu iz policije.

Osumnjičenog su jučer uhapsili pripadnici Policijske stanice Šipovo u saradnji sa kolegama iz Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Vogošća, a prevara se dogodila u aprilu.

- Policijska uprava Mrkonjić Grad poziva građane da, ukoliko su bili žrtve sličnih krivičnih djela, informacije dostave u najbližu policijsku stanicu po mjestu prebivališta ili na besplatan broj telefona 122. Apelujemo i na sve građane da budu oprezni prilikom kupovine putem telefona i internet oglasa, te da se informišu o licima koja se bave prodajom, i detaljno dogovore o načinu plaćanja i isporuke kako ne bi postali žrtve prevare - naglasili su iz mrkonjićke policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.