CRNA HRONIKA

Stevan Medić nakon eksplozije: Niko mi nije prijetio

( Agencije)

Avaz.ba

3.1.2018

Pod tojotom Stevana Medića, privrednika i odbornika SDS-a u Skupštini opštine Šipovo, jutros je eksplodirala bomba u tamošnjoj Ulici Gavrila Principa, a u ovom napadu, srećom, niko nije teže povrijeđen.

Pretpostavlja se da je u pitanju "kašikara", ali takve potvrde zasad nema. Član Medićeve porodice potvrdio je "Nezavisnim" da je u vozilu, u trenutku eksplozije, bio još jedan mladić, koji Medića vozi, te da su obojica "dobro prošla".

- Stevan ima samo ogrebotinu na ruci  - rekao je on.

Medić je u izjavi za "Nezavisne" rekao da tokom praznika nije bio kod kuće i nije koristio vozilo, te ga je jučer ujutru upalio, a onda se odvezao 150 do 200 metara od kuće, kada je došlo do eksplozije.

- Eksplozija se dogodila sa desne prednje strane vozila, kod točka. Raznijela je tu desnu stranu. Šteta je velika, uništen je i motor. Moram naglasiti da mi prije ovoga nije prijećeno - ispričao je Medić.

Na eksploziju bombe reagirali su i u SDS-u tražeći od Tužilaštva RS da hitno rasvijetli, kako kažu, "teroristički akt". 

Iz SDS-a tvrde da je moralna odgovornost za ovaj slučaj na "SNSD-u i RTRS-u, koji su RS doveli na vrlo opasnu stranputicu i u situaciju da više niko nije bezbjedan".

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad potvrđeno je da je ovaj događaj prijavljen u 10.55 sati Policijskoj stanici Šipovo.

- Policija preduzima potrebne mjere i radnje u cilju dokumentiranja krivičnog djela i pronalasku izvršioca - rekli su iz PU Mrkonjić Grad.

Medić je jedan od osnivača SDS-a i godinama je bio fisoki funkcioner te stranke. Porodica Medić vlasnik je privatnog drvoprerađivačkog preduzeća "Medex" u Šipovu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.