CRNA HRONIKA

Detalji tragedije koja je potresla BiH: Merima je preticala kamion, a iz drugog smjera je dolazio BMW...

D. K.

4.1.2018

Stravičan frontalni sudar dva automobila sinoć je u kalesijskom naselju Donje Vukovije odnio tri života. Smrtno su stradale Erna Sinanović (36), Ajša (59) i Ajiša Hamzić (56), dok su teže povrede zadobili Merima Hamzić i Mehmed Šmigalović.

Donosimo vam detalje tragedije koja je potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 21.30 sati na dijelu puta Kalesija - Živinice poznatijem kao "Pista".

Prema preliminarnim rezultatima istrage, koje nam je saopćio portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Admir Arnautović, sudarili su se Opel Corsa, u kojoj su bile četiri osobe, te BMW, za čijim je volanom bio Mehmed Šmigalović.

Frontalni sudar s fatalnim ishodom uslijedio je nakon što je vozačica Corse Merima Hamzić izgubila kontrolu nad vozilom i prešla u suprotnu traku iz koje je dolazio BMW. Nezvanično, Merima je prije sudara s BMW-om preticala kamion.

U Corsi su s vozačicom Merimom bile i Erna, Ajša i Ajiša, koje su nažalost smrtno stradale. Oba vozača - Merima i Mehmed prošli su s težim povredama i smješteni su na UKC Tuzla.

Akcija izvlačenja tijela iz smrskanih vozila trajala je duže od 40 minuta, a uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac TK Saša Eraković, obavili su pripadnici MUP-a TK.

Pokrenuta je i temeljna istraga kojom će biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do tragedije.

Naređena je i obdukcija tijela stradalih, te uzimanje uzoraka krvi i urina od oboje vozača zbog testiranja na eventualno prisustvo nedozvoljenih supstanci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.