CRNA HRONIKA

Otac Suljo smogao snage da progovori na posljednjem ispraćaju svoje kćerke jedinice

E. Sk.

5.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Blizu 3.000 stanovnika Kalesije i okoline, mnogobrojna rodbina, prijatelji, poznanici, članovi odbojakških klubova i svi poštivaoci njenog lika i djela danas su se zauvijek oprostili od Erne Sinanović (36), koja je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u srijedu uvečer.

Rijeka ljudi slijevala se pred porodičnu kuću Sinanovića u Miljanovcima, a iznad mjesta gdje je donesen tabut stajali su okačeni dresovi ŽOK "Polo" sa kojim je Erna osvojila titulu prvaka BiH, dres reprezentacije BiH čije je boje branila, te mnogobrojna priznanja i diplome koje je svojim predanim radom i trudom zaslužila.

Kalesija je ostala bez ponajbolje sportiskinje svih vremena, a porodica Sinanović uzornog i poštenog člana zajednice.

Prije klanjanja dženaze, Ernin otac Sulejman Sinanović smogao je snage da stane pred safove i uputi riječi zahvalnosti za sve one koji su došli na posljednji ispraćaj njegove kćerke jedinice.

- Allah dž.š. mi je jedan lijek, a vi ste mi drugi. Uz sve vas i dragog Allaha lakše ću prebroditi nevolju koja nas je pogodila i koju nikom ne bih poželio – rekao je Sulejman.  

Na posljednjem ispraćaju Erne Sinanović bio je predsjednik NS BiH Elvedin Begić, predstavnici odbojkaškog saveza i odbojkaških klubova, predstavnici općinske i kantonalne vlasti, sportisti iz raznih dijelova BiH, prijatelji porodice Sinanović iz susjednih zemalja...

Dženaze Ajiši Ajki Hamzić i Ajši Hamzić, koje su zajedno sa Ernom poginule u saobraćajnoj nesreći, bit će obavljene u subotu također u Miljanovcima kod Kalesije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.