CRNA HRONIKA

Sarajevska policija uhapsila dvojicu mladića zbog droge

D. K.

5.1.2018

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) jučer su u poslijepodnevnim satima uhapsili dvije osobe koje se sumnjiče za krivična djela posjedovanje i neovlaštena proizvodnja, te stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopćio MUP KS, u 14.50 sati u ulici Trg Heroja, u općini Novo Sarajevo, uhapšen je Dž.K. (30) iz Sarajeva, kod kojeg je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto šest paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također, kod ovog 30-godišnjaka pronađeno je pet paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu speed, šest grumenova sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuana, 41 tableta, određena suma novca, mobilni telefon te jedan "Paper" sprej.

Kako saznajemo, radi se o Dženanu K., kojeg sarajevska policija sumnjiči za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Dženan je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Istog dana u 17.10 sati u ulici Bravadžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, uhapšen je M.M. (24), rođen i nastanjen u Sarajevu, kod kojeg je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuana.

Saznajemo, radi se o Mehmedu M., protiv kojeg će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

O ovim događajima obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.