CRNA HRONIKA

Čim su se našli na slobodi, izboli i opljačkali čovjeka

S ranijeg privođenja osumnjičenih ( Bljesak.info)

M. SMAJKIĆ

8.1.2018

Mostarska policija traga za Emirom Džafićem (38) iz Modriče i Milanom Turujlijom (38) iz Zenice koji su u naselju Tekija pretukli D. G., pri čemu su mu nanijeli ubodnu ranu, a potom ga opljačkali, uzevši mu novac i mobitel. 

Odranije poznat policiji D. G. prevezen je do Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, ali je zadržan na posmatranju.

Uhapšeni pa pušteni

Džafić, koji je navodno pobjegao iz dobojskog zatvora, i Turujlija su s Alijom Husićem (41) iz Mostara u četvrtak, 4. januara, uhapšeni u Južnom logoru.

Dan prije su u 18.15 sati u mostarskom prigradskom naselju Raštani ukrali Opel Astru od Z. R. (57) parkiranu ispred njegove porodične kuće, nakon čega su tri sata kasnije upali u trgovinu „Market stop“ na drugom kraju grada, u naselju Rodoč.

Uz prijetnju nožem, jedan od razbojnika je zgrabio kasu s pulta, a nakon prijave radnice, kao i prethodno vlasnika automobila, policijske patrole na terenu su se dale u potragu te su ih pronašli u blizini skladišta „BH Telecoma“ kod Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“ u Južnom logoru.

Pronađen plijen

Budući da je u jednom ruševnom objektu u Južnom logoru pronađena znatna količina ukradenih stvari, ova trojka je osumnjičena i za druga krivična djela počinjena u proteklom periodu na području Mostara i Čapljine.

Iako je zatražen pritvor za ovu trojicu, sud nije uvažio prijedlog Kantonalnog tužilaštva te su se našli na slobodi, zbog čega ne kriju ogorčenje u Policijskoj upravi Mostar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.