CRNA HRONIKA

Istraga o likvidaciji skoro tri godine tapka u mjestu / Mirza Salčin: Vrijeme odmiče, a ubicama mog brata ni traga

Brojne policijske ekipe tokom uviđaja na Mojmilu

Piše: Dž. BULBUL - B. CERIĆ

9.1.2018

Skoro tri godine nakon likvidacije Adnana Salčina (27) u Sarajevu, istraga o ovom zločinu još tapka u mjestu. Kako vrijeme prolazi, za njegovu porodicu sve je teže, jer se stvari od prvog dana nisu pomakle sa mrtve tačke.  

Mirza Salčin, brat 27-godišnjaka koji je 2. marta 2015. ubijen u naselju Mojmilo, kaže da su mu nakon toliko vremena pomiješane emocije te da sad više i ne zna šta da misli.  

- Niko nas više ne kontaktira, ako mi nazovemo, to je sve. Ne znamo više ni koga da zovemo, kome da se obratimo... Uvijek ista priča, isti odgovori, radimo, radimo... Pa, valjda, će nam neko reći šta to rade, šta se tačno poduzima po pitanju rasvjetljavanja ubistva mog Adnana. Ne mogu više istu priču da vrtim, jer nikakvih novih informacija nema - ogorčeno kaže Mirza.

On smatra da je nesređen državni sistem doprinio tragediji koja ih je zadesila.

Mirza Salčin: Niko nas ne kontaktira

Pisanje medija

- Adnan je tolike godine proveo na ulici, bez posla. A sada, nakon toliko vremena, krivim sve... čak i medije. Pisale su se mnoge neistine, izmišljalo se kako smo mi dobili stan i još mnogo toga. Lagalo se na početku, kada mi je brat tek ubijen. Ne znam više ni ko sam, ko smo mi... Na kraju se pitam jesmo li djeca ratnih heroja ili nekog prolaznika. Više nisam ni ja dobro... Ono što majka prolazi, ne dao Bog nikome! - rekao nam je neutješni Mirza.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo kratko nam je potvrđeno da Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) radi na ovom slučaju te da, u interesu istrage, ne mogu davati bilo kakve informacije.

Smrtonosni hici 

Ubica Adnana Salčina ispalio je najmanje dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio mladića u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa, u blizini pluća. Na vozilu u kojem je ubijen, nije bilo tragova razbijenog stakla pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor ubio Salčina. Tada je ubica s pomagačima, navodno, pobjegao Golfom 3.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.