CRNA HRONIKA

Petorica Valjevčana u Banjoj Luci ilegalno prodavali poštanska sandučad izdavajući lažne račune

Avaz.ba

12.1.2018

Službenici Policijske uprave (PU) Banja Luka jučer i danas uhapsili su P. V. (26), D. B. (31), S. M. (31), N. L. (29) i M. B. (31), svi iz Valjeva, zbog sumnje da su počinili krivična djela prevara, lažno predstavljanje i posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Naime, ove osobe sumnjiče se da su u od 15. decembra prošle godine pa do jučer na području Banje Luke lažno se predstavljali kao radnici pošte i telekoma i prodavali poštanska sandučad po cijeni od 20 KM do 30 KM.

Prilikom kupoprodaje osumnjičeni su oštećenim osobama izdavali račune s pečatom preduzeća iz Brčkog, za koje je izvršenim provjera utvrđeno da više ne posluje i ne bavi se tom djelatnošću.

Policijski službenici pronašli su i oduzeli 18 poštanskih sandučeta, bjanko ovjerene priznanice, kao i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz, a broj oštećenih osoba se utvrđuje, saopćio je MUP RS.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih, a nakon završenog ispitivanja osobe će biti predate Službi za poslove sa stranicima, Terenski centar Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.