CRNA HRONIKA

Dragica Kunić nakon presude Admiru Čorbi za smrt njenog sina: Izgubljena sam, očekivala sam barem sedam godina

Kunić: Čorbo se nikad nije izvinio

Piše: Dž. BULBUL

13.1.2018

Dragica Kunić, majka poginulog motocikliste Alena Šehovića, za čiju je smrt na godinu i četiri mjeseca zatvora osuđen granični policajac Admir Čorbo (37), prolazi najteže trenutke. Nakon šoka koji je prekjučer doživjela na izricanju presude, nekako je smogla snage da kaže koliko je razočarana i pogođena epilogom cijelog slučaja.

Veća kazna

- Čekam da predmet ode na Vrhovni sud FBiH pa da vidim šta će se desiti. Prerano je da sada govorim bilo šta, ali odustati neću! Nisam zadovoljna, očekivala sam mnogo veću kaznu, od sedam do deset godina. Ne znam više ni sama šta da mislim niti u šta da vjerujem... Prodala sam kuću u kojoj sam živjela s Alenom, jer nisam više mogla podnijeti samoću - govori nam neutješna Dragica.

Dodala je da ju je najviše pogodila činjenica da je Čorbo kao službena osoba, granični policajac, morao veoma dobro poznavati zakon.

- Prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuća okolnost je uzeto to što je otac dvoje djece. Pa zašto ranije nije mislio na svoju suprugu i njih? To kod mene ne pije vode! Saznala sam da je vlasnik nekih prodavnica, butika... To nije više ni bitno, mog Alena nema pa nema - drhtavim glasom kaže nam Dragica.

Bez kajanja

Teško joj je palo što Čorbo nikad nije došao da se izvini niti je pokazivao kajanje.

- On za mene nije čovjek. Ponašao se arogantno, bahato i šta da čovjek očekuje nakon svega? Ispalo je da su svi krivi osim njega. Kada sam izlazila iz Suda, samo me je pogledao i ironično se nasmijao. Totalno sam izgubljena, pod tabletama sam - završava Dragica.

Pobjegao sa mjesta nesreće 

Admir Čorbo je 5. novembra 2015. godine, upravljajući Volvom sa 1,41 promil alkohola u krvi, udario u motocikl Keeway Matrix, kojim je upravljao Alen Šehović. Nakon nesreće je nastavio voziti, gurajući motocikl ispod svog vozila skoro 150 metara i ne pogledavši je li Šehović živ i može li mu pomoći. Čorbo je pobjegao sa mjesta nesreće, a policija ga je otkrila po tablici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.