CRNA HRONIKA

Ukradeno više od 5.000 KM: Tri osobe privedene zbog sumnje da su opljačkali poštu u Banjoj Luci

( Arhiv)

Avaz.ba

15.1.2018

Dalibor Ć., Zlatan S. i Ermin F. privođeni su zbog sumnje da imaju veze sa pljačkom poslovnice "Pošta Srpske" u ulici Rade Radića u banjalučkom naselju Vrbanja, ali za ovo razbojništvo još niko nije zvanično osumnjičen.

Pošta je opljačkana u petak poslijepodne kada je ukradeno oko 5.000 maraka.

Kako piše "Glas Srpske", privođeni trojac je nakon ispitivanja pušten zbog nedostatka dokaza.

Pljačku je počinio maskirani razbojnik koji je u kancelarije uletio sam i odmah u radnike za šalterom usmjerio pištolj, tražeći novac. U strahu za svoju bezbjednost, radnici su predali novac i razbojnik je pobjegao prema Čelincu. Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaša su saradnici čekali u blizini pošte u Golfu 4 kojim su svi pobjegli.

- Tokom istrage određeni tragovi ukazivali su na moguće pljačkaše, pa su privedena tri lica. Tokom ispitivanja i dalje istrage nije bilo dokaza da su oni to učinili. Istraga u ovom slučaju se nastavlja, kao i potraga za dokazima koji bi privođene ili neka druga lica mogli da povežu sa razbojništvom - kazao je, za pomenuti list, izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Banja Luka, ne navodeći detalje i koliko novca je opljačkano, kazali su da još tragaju za pljačkašima poslovnice "Pošta Srpske" u Vrbanji.

- Policija preduzima sve potrebne istražne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog razbojništva. Više detalja za sada ne možemo da kažemo - istakli su u policiji.

Ova poslovnica "Pošta Srpske" pljačkana je i ranije, a najviše novca, oko 74.000 KM, uzeto je 2009. godine, za šta je osuđen bivši policajac Vladimir Malić, s kojim su u pljački učestvovala još dva nepoznata lica, prenose "Nezavisne".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.