CRNA HRONIKA

Dramatična intervencija kod Sanskog Mosta: Policajac u samoodbrani ranio psihičkog bolesnika

MUP USK: Osumnjičeni predat u Tužilaštvo

Piše: A. SADIKOVIĆ

19.1.2018

U naselju Fajtovci, dvadesetak kilometara udaljenom od središta Sanskog Mosta, jučer je u poslijepodnevnim satima došlo do incidenta u kojem je ranjen psihički bolesnik, 44-godišnji Z. M. (identitet poznat redakciji). Na njega je pucao pripadnik Policijske stanice Sanski Most MUP-a USK nakon što se oglušio na naredbe policije.  

Hitac uzrak

Prema pričama komšija, Z. M. je iznio stvari ispred svoje porodične kuće i palio ih, zbog čega je pozvana policija. Kada je primijetio dolazak policajaca, uzeo je sjekiru i krenuo prema njima.

- S obzirom na to da su fizički napadnuti i da su bili životno ugroženi, policajac je ispalio hitac uzrak iz vatrenog oružja u znak upozorenja - kazala je Snežana Galić, portparol MUP-a USK, dodajući da je i nakon toga Z. M. nastavio nasrtati sjekirom na policajce.

Bio na liječenju

Nedugo potom policajac je ispalio još jedan hitac i pogodio napadača u debelo meso. U pitanju je prostrelna rana i Z. M. nije životno ugrožen.

Iz MUP-a USK su kazali da sa Z. M. komšije konstantno imaju probleme. Također je rečeno da je nedavno liječen u bolnici. Nije utvrđeno je li otpušten s liječenja ili je bolnicu samoinicijativno napustio.

Predat tužiocu 

Istragu o ovom slučaju nastavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije USK i Kantonalnog tužilaštva. Z. M. je osumnjičen za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i ubistvo u pokušaju. Predat je kantonalnom tužiocu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.