CRNA HRONIKA

Poznat identitet muškarca koji je sjekirom napao policajce

usn.ba

19.1.2018

Četrdesettrogodišnji muškarac inicijala Z. M. iz Sanskog Mosta ranjen je jučer nakon što je sjekirom napao policijske službenike.

Kako su kazali u MUP-u USK-a, policiji je jučer oko 16:45 sati prijavljeno kako Z. M. iz svoje porodične kuće u naselju Fajtovci iznosi stvari koje potom pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata njegovih komšija.

Na mjesto događaja je odmah upućena policijska patrola, prenosi usn.ba.

“Nakon što je uočio dolazak policijskih službenika Z. M. je držeći u ruci sjekiru krenuo prema njima s ciljem da ih napadne. Policijski službenici potom mu izdaju naređenje da prekine napad i odbaci oružje, na šta se on oglušio te nastavio aktivni napad. Policijski službenik potom ispaljuje hitac upozorenja u zrak, ali Z. M. i dalje nastavlja zamahivati sjekirom prema njemu. Usljed direktne opasnosti po vlastiti život, policajac ponovno upotrebljava vatreno oružje i tom prilikom ranjava napadača”, rekla je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Portal usn.ba nezvanično saznaje da se radi o Zulfiradu Majdankiću iz mjesta Fajtovaci, općina Sanski Most. 

Majdankić je, navodno, nakon što je primijetio policijsku patrolu, pobjegao u kuću, ugasio svjetla i nije se odazivao na pozive policije.

Međutim, nakon kraćeg perioda, Majdankić je izletio iz kuće sa sjekirom u rukama i uputio se ka pripadnicima policije. Na upozorenja policajaca, Majdankić nije htio stati, a navodno je i zamahnuo sjekirom prema jednom od policajaca, ali je srećom promašio. 

Nakon tog incidenta, policajac je iz ležećeg položaja hicem iz pištolja onesposobio Majdankića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.