CRNA HRONIKA

Odluka Okružnog suda Banja Luka: Na slobodi mladići koji su pokušali ubiti policajca

Prizor s uviđaja kod Bosanskog Broda ( MUP RS)

O. Ma.

20.1.2018

Okružni sud u Banjoj Luci ukinuo je pritvor Danijelu Davidoviću (18) i Željanu Simiću (19) iz Dervente, osumnjičenima za pokušaj ubistva policajca Nenada Đukića (52), i pustio ih da se brane sa slobode. 

Obojica su u pritvoru provela mjesec i Republičko javno tužilaštvo RS zatražilo je da im se pritvor produži za još dva mjeseca, ali je Sud to odbio. Umjesto toga, Davidoviću je određena mjera obaveznog javljanja policijskoj stanici, dok je Simić bezuvjetno pušten.

Davidović i Simić terete se da su 19. decembra prošle godine ukradenim Passatom 2 pregazili policajca Nenada Đukića, nakon što je s kolegom pokušao da ih zaustavi na putu u Gornjim Kolibama kod Bosanskog Broda. U naletu automobila Đukić je teško povrijeđen, a Passat se odbio i zakucao u betonski stub pa su osumnjičeni uhapšeni.

Policija je u potragu za njima krenula nekoliko sati ranije, nakon što su u Derventi ukrali Passat 2, a potom su tim vozilom izazvali saobraćajnu nesreću u blizini graničnog prijelaza u Bosanskom Brodu. Vozilo su pokušali prodati i ubrzo su locirani, ali su udarili u policajca kada je pokušao da ih zaustavi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.