CRNA HRONIKA

Tejo Lazarević uspješno se oporavlja od opekotina

Prizor s imanja nakon požara

B. G.

22.1.2018

Tejo Lazarević, penzioner iz prigradskog naselja Bok Jankovac kod Bosanske Gradiške, uspješno se oporavlja od opekotina zadobivenih u požaru u petak poslije 22 sata, kada je od vatrene stihije spašavao psa labradora i pomoćne objekte. 

Pritom je zadobio opekotine drugog stepena po licu, rukama i glavi. Zadržan je na Odjelu hirurgije Opšte bolnice u Bosanskoj Gradišci i uspješno se oporavlja.

Njegov komšija Miodrag Račić kaže da je te noći bio s Tejom i vatrogascima do jedan sat poslije ponoći.

- Nije nam jasno kako je izbio požar. Tejo je s dvojicom rođaka pekao janje i prase za slavu. I on i rođaci tvrde da su ugasili žar vodom. Pretpostavlja se da je vjetar ipak razbuktao žišku, koja je prouzrokovala plamen. Bilo je strašno, vatrena stihija bila je ogromna, teško je bilo prići požarištu - priča Račić.

Šteta od požara na imanju Lazarevića je ogromna i mjeri se desetinama hiljada maraka. Potpuno su izgorjeli kamion Mercedes, dvorišna zgrada, pušnica s mesom, pečenjara, žito, ogrjevno drvo i dosta vrijednih stvari.

- Teji je najviše žao što nije uspio spasiti mladog labradora, koji je bio u kavezu. To ga je najviše i potreslo - kaže Račić.


Izgorio Lazarevićev kamion

Pomagao mještanima

Lazarević je vozač u penziji, omiljen u cijeloj općini, jer je pomogao mnogim ljudima, pogotovo prilikom gradnji porodičnih kuća. Ovogodišnja slava njemu i porodici ostat će urezana u sjećanje. Nasreću, spašena je novosagrađena kuća, koja se nalazila nekoliko metara ispred objekata koji su izgorjeli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.