CRNA HRONIKA

Tuzla: Od 27 pljački u 2017. godini rasvijetljeno tek sedam

Piše: E.Sk.

7.2.2018

Sportske kladionice u Tuzlanskom kantonu, pogotovo u Tuzli, sve češće su na meti pljačkaša koji ne biraju ni vrijeme ni mjesto da, prijetnjama hladnim ili vatrenim oružjem, dođu do novca.  

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) u 2017. godini evidentirali su 27 slučajeva krivičnog djela razbojništava u sportskim kladionicama, a zabrinjavajući podatak je taj da je tek sedam takvih slučajeva rasvijetljeno, odnosno da su četiri osobe uhapšene i predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Najveći broj razbojništava u sportskim kladionicama izvršen je u Tuzli i on iznosi 22, zatim slijede Lukavac sa četiri i Kalesija s jednim slučajem. U pljačkama sportskih kladionica u 2017. godini jedna osoba je u Tuzli zadobila tjelesne povrede, dok su sve ostale pljačke izvršene bez povrijeđivanja uposlenih osoba u takvim objektima.

U poređenju sa 2016. godinom, kada je evidentirano 17 krivičnih djela razbojništva u sportskim kladionicama, evidentan je porast pljački koji iziskuje konkretne reakcije službenika MUP-a TK, ali i preduzeća u čijem su vlasništvu sportske kladionice, a koji moraju pojačati mjere zaštite.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.