CRNA HRONIKA

Spriječeno krijumčarenje državljana Turske iz BiH u Hrvatsku

Fena

8.2.2018

Pripadnici Granične policije BiH u srijedu su spriječili krijumčarenje državljana Turske iz BiH u Republiku Hrvatsku i na dvije lokacije uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu s tim slučajem.

Službenici Jedinice granične policije Strmica u Martin Brodu, u pokušaju ileganog prelaska državne granice otkrili su državljane Turske A. L. (1991.), O. S. (1988.) i E. A. (1986.) i osobu s područja Kosova H. E. (1979.).

Državljani Turske prekršajno su procesuirani i uz prijedlog za izdavanje rješenja o protjerivanju predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

H .E. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba.

Prethodno su službenici GPBiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić na izlazu iz BiH, prilikom pregleda putničkog motornog vozila hrvatskih registarskih oznaka, otkrili stvari i ličnu kartu E. A. (1986.), koja je spriječena u ilegalnom prelasku na području Martin Broda.

Vozač i suvozač državljani Hrvatske Š. S. (1995.) i F. D. (1996.) lišeni su slobode.

Protiv oba državljana Hrvatske i H. E. s područja Kosova, Tužilaštvu BiH bit će predat izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krijumčarenja osoba.

U rasvjetljavanju slučaja krijumčarenja državljana Turske, uz koordinaciju pripadnika jedinica granične policije Izačić i Strmica, ostvarena je saradnja sa služenicima Policijske stanice Donji Lapac i PP Korenica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, saopćila je Granična policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.