CRNA HRONIKA

Novi detalji porodične drame u Hrasnici: Žena koja je prijetila da će nauditi kćerkama odvedena na Psihijatriju

( S. Saletović/Avaz.ba)

Piše: Dž. Bl. - E. Ma.

10.2.2018

U sarajevskom naselju Hrasnica, u ulici Šehitluci, danas u poslijepodnevnim satima odigrala se porodična drama u kojoj, srećom, niko nije povrijeđen.

Mještani ove ulice pozvali su policiju i Hitnu pomoć nakon što je žena, inače psihički bolesnik, prijetila da će pobiti svoju djecu. Ubrzo nakon dojave, dvije policijske patrole, ekipa Hitne pomoći i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo stigli su ispred zgrade u kojoj stanuje nesretna žena.

Prema pričama komšija, ona je uzela nož i prijetila da će poklati djecu. Također, mještani su otkrili da se radi o samohranoj majci dvije kćerke, od kojih je jedna teško bolesna i u invalidskim je kolicima. Jedna od kćerki završila je srednju školu, a bolesna djevojčica ima 15 godina. Njih tri bile su zaključane u stanu pa su vatrogasci zajedno s policajcima kroz balkon ušli u stan, dok je ostatak ekipe razvalio ulazna vrata. Hitna pomoć ženu je odvezla na Psihijatriju.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo samo su nam kratko potvrdili da je policija izašla na manju intervenciju te da niko nije nastradao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.