CRNA HRONIKA

Detalji ubistva u Tuzli: Nakon što ga je ubo partner sa štanda krenuo je kući, ali nije izdržao

A.H. - E.Sk.

11.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

(Foto: A. Bajrić/Avaz.ba)

U Tuzli je danas, nešto prije 12 sati, na takozvanoj "maloj pijaci" na Brčanskoj Malti došlo do krvavog obračuna u kome je smrtno stradao F. D., rođen 1966.godine.

Ko su sve akteri obračuna zasad nema širih informacija, osim da se obračun dogodio u krugu same pijace.

- Osoba inicijala F.D. je na UKC , nešto oko 12 sati dovezena mrtva. Detalja o okolnostima u kojim je ova osoba umrla, zasad nemamo - kazala nam je Ersija Ašćerić Mujedinović portparol UKC-a Tuzla.

Kako nezvanično saznajemo, desetak minuta nakon prijave, 38-godišnji muškarac je došao sam u policiju i prijavio kako se na "maloj pijaci" najprije posvađao sa 52-godišnjakom, a potom je između njih došlo i do tuče, te ga je on dva puta izbo nožem. 

U MUP-u TK su nam potvrdili da je u krugu male pijace na Brčanskoj Malti došlo do incidenta, te da je o svemu obaviješten dežurni tužilac koji se sa ekipom za uviđaje nalazi na licu mjesta.

Unutrašnjost male pijace trenutno je blokirana i osim ekipe za uviđaje niko ne može ući u krug pijace.

Prema posljednjim informacijama, ubijeni Fikret Duraković posjedovao je štand na Maloj pijaci u tuzlanskom naselju Bulevar. Prodavao je cigarete, a s njim je radila osoba poznata pod nadimkom Sema, inicijala S. M. s kojim se danas sukobio zbog novca.

S. M. je u policiji priznao da je u tuči dva puta nožem ubo Durakovića, nedaleko od jedne od pijačnih kapija. 

Ranjeni Duraković je potom krenuo kući, jer je živio u blizini. Međutim, srušio se nedaleko od zgrade. Hitna pomoć ga je pronašla na tom mjestu i prevezla na UKC Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.