CRNA HRONIKA

Donosimo detalje kobne noći u Trebinju: Prijatelju zbog djevojke prerezao vrat

P. Mucović/Avaz.ba

Avaz.ba

12.2.2018

Okružno tužilaštvo u Trebinju zatražit će određivanje jednomjesečnog pritvora 30-godišnjem Spasi Milišiću iz Trebinja, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo.

Podsjetimo, Spaso Milišić (30) uhapšen je zbog ubistva Nemanje Šupljeglava (29), koji je izboden u nedjelju u kafiću "Merlot" u tom gradu.

Milišić je sačekao Šupljeglava oko tri sata iza ponoći ispred toaleta u kafiću "Merlot" i zadao mu koban ubod nožem u vrat. Živ je dovezen u Hitnu pomoć, ali ubrzo je preminuo.

Obdukcija je pokazala da je N.Š. zadobio dva uboda nožem u predjelu vrata, te da je smrt nastupila ubrzo nakon ranjavanja. 

Milišić je nakon izvršenja krivičnog djela pobjegao sa mjesta događaja, ali je uhapšen oko 7.30 uhapšen u selu Bihovi gdje je nastanjen. 

Prema nezvaničnim informacijama dvojica mladića su bili prijatelji, a kobne noći su sjedili u kafiću i pili, a do napada je navodno došlo nakon rasprave o djevojci. 

Milišiću se, navodno, sviđala djevojka, koja se družila sa Šupljeglavom, te se tu najvjerovatnije rodila i ljubomora. 

Obdukcija je, kako prenose mediji, pokazala da je uzrok smrti prerezana vratna arterija. Osim ovih povreda, on je imao i posjekotine na lijevoj ruci, koje su najvjerovatnije nastale dok se pokušao odbraniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.