CRNA HRONIKA

Određen pritvor osumnjičenom Spasi Milišiću iz Trebinja zbog ubistva Nemanje Šupljeglava

P. M.

13.2.2018

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Trebinju  prihvatio je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju te odredio pritvor osumnjičenom S. M. (1988.) iz Trebinja, za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio krivična djela teško ubistvo u skladu s krivičnim djelom teške tjelesne povrede i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, potvrdio je za "Avaz" Bojan Stević, predsjednik Okružnog suda u Trebinju.

- Osumnjičenom je stavljeno na teret da je dana 11. februara 2018. godine oko 02.55 sati u kafe-baru "Merlot" u Trebinju nožem nanio povrede oštećenom N. Š. iz Trebinja (1989.), od kojih je ubrzo preminuo u trebinjskoj bolnici. Istom prilikom  nanio je i teške tjelesne povrede oštećenom P. M. iz Trebinja (1981.), a osumnjičenom je također stavljeno na teret i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - istaknuo je Stević i dodao da je pritvor osumnjičenom određen jer se, prema mišljenju suda radi o krivičnom djelu koje je posebno teško, s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela.

Prema Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske, po rješenju sudije za prethodni postupak, pritvor može trajati najduže mjesec od dana lišenja slobode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.