CRNA HRONIKA

Doboj: Žena stradala u požaru nije bila obuhvaćena istragom o ubistvu njenih roditelja

Srna

13.2.2018

Žena inicijala E.B. (57) iz Doboja, koja je smrtno stradala u požaru u porodičnoj kući, nije bila obuhvaćena istragom koja se vodi zbog ubistva njenih roditelja i najbližih srodnika u septembru 1993. godine u Gornjim Šušnjarima, saopćilo je dobojsko Okružno tužilaštvo.

U Tužilaštvu navode da vode istragu protiv nepoznatog izvršioca ili više njih zbog ratnog zločina protiv više članova porodice Bešlagić koji su ubijeni iz vatrenog oružja 15. septembra 1993. godine u mjestu Gornji Šušnjari.

- U ovom predmetu preduzimaju se određene mjere radi okončanja istrage i identifikovanja počinioca ili počinilaca ratnog zločina, ali nastradala E.B. nije bila uključena u istragu koja se vodi zbog ubistva njenih roditelja i najbližih srodnika - saopćilo je ovo tužilaštvo.

Za provjeru ovih informacija dobojsko Tužilaštvo upućuje na Tužilaštvo BiH koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina.

Iz dobojskog Okružnog tužilaštva navode da je obavljen uviđaj na licu mjesta i naređena obdukcija tijela E.B. radi utvrđivanja uzroka smrti, a preduzimaju se i druge radnje u svrhu rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do smrti.

- Nakon dostavljanja izvještaja policije o preduzetim mjerama i rezultatima obdukcije odlučiće se o daljem toku postupka - kaže se u saopćenju.

Policijska uprava Doboj danas je saopćila da je požar u kući vlasništvo E.B. iz Doboja, u kojem je ona smrtno stradala, najvjerovatnije izbio zbog ljudskog nemara prilikom upotrebe lako zapaljivih gasova i tečnosti za zagrijavanje prostorije.

Policijskoj stanici Doboj jedan jučer u 00.55 časova prijavljeno je da je u Ulici Gornji Šušnjari, u Doboju, izbio požar na kući u vlasništvu E.B. i da je u kući koja je potpuno izgorjela pronađeno ugljenisano ljudsko tijelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.