CRNA HRONIKA

Banjalučka policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

atvbl.com

17.2.2018

Banjalučka policija već nekoliko dana traga za osobom koja po naselju Trapisti puca na kućne ljubimce.

Do sada je vazdušnom puškom ubila jednu mačku, drugu ranila, kao i dva psa koje su vlasnici morali odvesti na operaciju.

- To je psihički poremećena osoba. Imamo jednu ženku Belu, ona je ranjena u prsa, operisana je i rana je sanirana. Drugi pas je ranjen, odnosno okrznut po glavi, lakša je bila povreda. I mačak koji je najviše nastradao - kaže Jelena Pletikosa čiji su psi ranjeni.

Na sve to, pronašla je i ranjenu mačku. Navodi kako je veterinar potvrdio da su u pitanju rane nanesene malokalibarskom puškom.

Ona i suprug Danijel čude se da neko, tek tako, ide po naselju i puca na životinje.

- Neko ko to radi nije siguran ni za ljude. Da su nekome smetali, da bi došao i rekao. Fino ljudski upozorio da smetaju psi. Uglavnom, preko dana oni su ovdje zatvoreni, po noći su pušteni. Ne znam da li smetaju ikome. Niko se nije žalio do sada. Najgore - rani se životinja, ode pati se, umre u mukama nekim, inficira se sve. To uopće nije jednostavno - kaže Danijel.

U policijskoj upravi ističu da su bili u naselju, razgovarali sa mještanima i provode istragu.

Policijski službenici nastavljaju s preduzimanjem potrebnih mjera i radnji s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi s nezakonitim odstrjelom životinja, a mještani su pozvani na saradnju i dostavljanje korisnih informacija koje će pomoći u rasvjetljavanju događaja - poručili su iz policije.

Od ubice kućnih ljubimaca strahuje cijelo naselje, kažu mještani, izbjegavajući kameru.

Vjeruju da će policija što prije riješiti slučaj koji, kako kažu, nije nimalo bezazlen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.