CRNA HRONIKA

Roditelje ubice proganja smrt mlade trudnice

Piše: Dž. BULBUL

24.2.2018

U Županijskom sudu Zagreb nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću (20), svirepom ubici iz Kiseljaka, koji je 22. februara prošle godine u Zagrebu sa 88 uboda nožem ubio trudnicu Kristinu Krupljan (18). 

Na ročištu se moglo čuti kako njegovi roditelji osjećaju veliku krivicu zbog Kristinine smrti tako da Komšićeva majka često posjećuje njen grob, na šta je, navodno, potiče sam David.

Uzimao tablete

Stručna savjetnica Suda Matea Babić otkrila je do sada nepoznate detalje iz života porodice Davida Komšića, s kojim je razgovarala u pritvoru. Navela je da je Komšić rođen u Sarajevu. 

Pojasnila je da je izbjegavao vizuelni kontakt te da je davao kratke odgovore. Često se budio noću i sanjao Kristinu i čovjeka kojeg je pregazio vozilom, zbog čega je ranije osuđen, pa je zbog toga uzimao tablete za spavanje.

Komšića je opisala kao emocionalno nestabilnu osobu, slabije samokontrole i snižene tolerancije na frustracije, a čak je nastojao smanjiti vlastitu odgovornost. Savjetnica je zaključila da Komšić ima osjećaj krivice zbog srama prema porodici. Dvije godine prije ubistva, svakodnevno je konzumirao marihuanu, a u večernjim izlascima sa prijateljima alkohol i kokain, navela je Babić.

Pala u depresiju

Davidova majka pala je u depresiju nakon Kristininog ubistva te je nastojala tražiti objašnjenje gdje je pogriješila u Davidovom odgoju, pojasnila je svjedokinja. Toksikologinja Ines Gmajnički iz Centra za forenzička ispitivanja potvrdila je da je Komšić u noći kad je ubio Kristinu, konzumirao marihuanu ili hašiš.

Krupljan: Veza s Komšićem tragično okončana

Turbulentan odnos

Nesretnu Kristinu David je upoznao u osmom razredu škole. Sjedili su zajedno u klupi. Isprva se radilo o dječijoj ljubavi, ali je taj odnos s vremenom prerastao u ozbiljnu vezu. Njihova veza postala je turbulentna, obilježena neprestanim mirenjima i svađama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.