CRNA HRONIKA

Pretukli dilera i snimali ga golog

Privođenje Nišića u Tužilaštvo KS

Dž. BULBUL

25.2.2018

Srđan Skoko, sudija Općinskog suda u Sarajevu, kako saznajemo, osudio je Sauda Nišića, Almira Šeraka, Bajru Burekovića i Kenana Gazibaru na ukupno 16 i po godina zatvora zbog otmice i premlaćivanja Mirhada Šehića u decembru 2016. godine.

Nišić, Bureković i Šerak osuđeni su na po četiri i po godine zatvora, dok je Gazibara osuđen na tri godine. On nije ranije osuđivan, za razliku od ostatka optuženih.

Preživio maltretiranje

Prema navodima optužnice Tužilaštva Kantona Sarajevo, Nišić je sa Šerakom, Burekovićem i Gazibarom 14. decembra 2016. godine oteo Šehića. Šerak je tog dana pozvao Šehića u svoj stan na Bosanskom putu u Ilijašu te ga je prisilio da sa sebe skine odjeću.

Potom ga je fotografirao i maltretirao kako bi priznao za koga prodaje drogu. Poslije je pozvao i svoje prijatelje Nišića, Burekovića i Gazibaru pa su svi zajedno šakama udarali Šehića kako bi ga prisilili da prizna za koga radi. Čak su mu oteli mobitel i 35 KM.

Brojne povrede

Potom su ga smjestili na zadnje sjedište Golfa 6. Maskirali su ga, stavivši mu na glavu kapuljaču i deku, a Nišić i Gazibara udarali su ga tokom vožnje šakama u predjelu potiljka sve dok nisu došli do kuće Dine Đelkića u ulici Branilaca Zlatišta, općina Centar. U putu su mu prijetili da će ga objesiti o kabl i da mu pomoći nema. Zatvorili su ga u kući, tražeći i dalje da kaže za koga dila. Nastavili su ga psihički i fizički zlostavljati.

Šehić je zadobio višestruke povrede glave, vrata, grudnog koša. U jednom momentu, Šehić je iskoristio nepažnju nasilnika te je zaključao vrata sobe u kojoj se nalazio, a zatim je iskočio kroz prozor i otrčao do prve kuće, gdje je zamolio ukućane da pozovu policiju.


Iza Burekovića brojna krivična djela

Odranije poznati policiji

Saud Nišić dobro je poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Trenutno mu se sudi u Kantonalnom sudu Sarajevo zbog pomaganja Sanjinu Sefiću, koji je Golfom usmrtio dvije studentice u Sarajevu. Almir Šerak i Bajro Bureković također su hapšeni više puta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.