CRNA HRONIKA

Studentica Hatidža Adžemović ugušila se plinom

Puste kuće u kojima žive podstanari u Trebevićkoj ulici ( M. Kadrić)

Piše: Dž. BULBUL

27.2.2018

Velika tragedija odigrala se 17. februara u ulici Trebevićka u Novom Sarajevu, gdje je život izgubila mlada studentica Filozofskog fakulteta Hatidža Adžemović iz Donjeg Vakufa. Nesretna 21-godišnjakinja ugušila se plinom u kući u kojoj je živjela kao podstanarka. 

Nesretna Hatidža Adžemović. Nesretna Hatidža Adžemović

Očeva sumnja

Kako saznajemo, njeni roditelji Sead i Sedžida tragičnog dana uporno su je zvali telefonom, ali se Hatidža nije javljala. Otac Sead je posumnjao da nešto nije uredu pa se spakovao i otišao za Sarajevo, ni ne sluteći šta će ga dočekati.

Hatidžu su našli u sobi. Odmah su pozvane policija i Hitna pomoć, ali nesretnoj djevojci nije bilo spasa, tako da je ljekar, nažalost, mogao samo konstatirati smrt.

Klanjana dženaza

Sudski vještak medicinske struke Nermin Sarajlić obavio je pregled tijela i konstatirao da nije bilo nikakvih povreda. Kazao nam je još da sve ukazuje na trovanje ugljenmonoksidom.

Kuće u Trebevićkoj ulici u kojima su studenti smješteni kao podstanari jučer su bile puste. Veliki broj stanovnika Donjeg Vakufa, žaleći za prerano ugašenim Hatidžinim životom, klanjao joj je dženazu 20. februara. Tužna povorka krenula je ispred Hadžijusufove džamije, odakle se zaputila prema haremu Igralište u pravcu Travnika, gdje je ukopana mlada Adžemović.


Građani u Donjem Vakufu oprostili se od nesretne djevojke

Oproštajne poruke

Prijatelji i kolege s fakulteta oprostili su se od Hatidže i na društvenim mrežama. Facebook je bio preplavljen emotivnim porukama.

- Tvoj iznenadni gubitak nas je pogodio kao grom iz vedra neba. Kažu da Bog sebi uzima najbolje, ali zar da tako iznenada uzme tebe u najvećem cvijetu mladosti i želje za životom? Ne mogu da se pomirim sa tim da te više nema i ne želim da povjerujem u to. Ti si uvijek bila jedna divna, plemenita duša, koja je uvijek činila da se nasmijemo - stajalo je u jednoj od oproštajnih poruka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.