CRNA HRONIKA

Radnika tukli pištoljima, vezali i prijetili mu smrću

Parking na Ciglanama gdje se odigrala pljačka

Piše: Dž. BULBUL

7.3.2018

Sarajevski istražitelji intenzivno rade na pronalasku okrutnih razbojnika koju su na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane jučer oko 1.30 sati poslije ponoći opljačkali I. L., radnika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) „Rad“.

Pozvao pomoć

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da su se u gluho doba noći dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca dovezla na parking „Rada“ u ulici Halida Kajtaza, gdje se lageruju vozila koja podigne Pauk-služba.

Navodno su razbojnici izašli iz vozila te prvo razgledali teren, čak su i mobitelima snimali, da bi ubrzo nesretnog čovjeka fizički napali u naplatnoj kućici, gdje su ga udarali drškama pištolja. Međutim, tu nije bio kraj njihovoj okrutnosti jer su ga svezali i govorili mu da će ga ubiti.

Prije nego što su se dali u bijeg, ukrali su mu pazar od prodatih parking naljepnica. Istraumiranog i svezanog radnika ostavili su u naplatnoj kućici. Tako je proveo nekoliko sati, tačnije, jučer oko pet ujutro nekako se uspio osloboditi i pozvati pomoć.

Teško stanje

Ubrzo je na licu mjesta bila policija, koja je radnika prevezla u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Izvor blizak istrazi nam otkriva da je radnik u teškom psihičkom stanju, odnosno da je pretrpio veliki strah i da je još u šoku nakon besane noći.

Mirza Ramić, portparol preduzeća „Rad“, kratko nam je potvrdio da se odigrala pljačka njihovog uposlenika te da u cilju istrage ne mogu davati više informacija u javnost, ali i radi zaštite samog radnika.


Ramić: Istraga je u toku. Ramić: Istraga je u toku

Spriječena krađa na Dobrinji

U sarajevskom naselju Dobrinja u junu 2016. godine spriječena je krađa Golfa 5. Na parkingu koji se nalazi uz cestu koja vodi prema Lukavici nepoznati muškarac na biciklu je dvadesetak minuta pravio krugove. Ubrzo je potom na parking stigao BMW, iz kojeg su izašli maskirani i naoružani razbojnici i obili Golf 5. Tada je naišlo nekoliko građana koji su krenuli prema parkingu, a lopovi su sjeli u BMW i pobjegli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.