Foto: A. Kamber

Stravična nesreća

Livno: Smrskana vozila dovezena u krug MUP-a, danas obdukcija troje poginulih

Autor: A. Kamber
11.03.2018 12:50
A
A
A

Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć u 20:10 sati na magistralnom putu Šujica - Livno, na prijevoju Borova glava, i nakon uviđaja i cjelonoćne dežure policije na mjestu tragedije, vozila nastradalih su danas prijepodne dovezena u krug MUP-a K 10 radi daljeg vještačenja. Vozila su potpuno uništena, a obdukcija nad troje smrtno stradalih bit će, prema raspoloživim informacijama, obavljena danas popodne, što je potvrdio i kantonalni tužilac Mladen Stojanović.

- Nakon saobraćajne nesreće na Borovoj Glavi na odjel hirurgije primili smo povrijeđenu M. M., rođenu 1966. godine u Bugojnu, nastanjenu u Makarskoj, koja je zadobila teže tjelesne povrede. Radi se o potresu mozga i prijelomu jednog rebra. Pacijentica je izvan životne opasnosti - kazao je za Avaz.ba Marko Buljan koji je bio dežurni doktor u trenutku nesreće i koji je pregledao povrijeđenu.

- Nemam ništa novo reći, izvan već objavljenog saopćenja MUP-a K10. Vozila će biti zaštićena i čuvana u krugu MUP-a radi daljeg vještačenja - kazao je glasnogovornik MUP-a K 10 Ivica Vrdoljak.

Podsjećamo, prema informaciji MUP-a K 10, u navedenoj nesreći tri osobe su smrtno stradale, a jedna je zadobila teže povrede, dok je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta. Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici PU Livno, MUP-a K10 i kantonalni tužilac, te utvrdili da su u saobraćajnoj nesreći učestvovali A. T., rođen 1994. godine u Tomislavgradu, koji je upravljajući motornim vozilom BMW smrtno stradao, i M. D., rođen 1982. godine u Makarskoj, koji je upravljajući vozilom VW Polo također smrtno stradao, kao i njegov saputnik M. M., rođen 1989. godine u Bugojnu, nastanjen u Makarskoj. Suvozačica u istom vozilu M. M., rođena 1966. godine u Bugojnu, nastanjena u Makarskoj, zadobila je teške tjelesne povrede, te je zadržana u Kantonalnoj bolnici Livno na daljem liječenju.

Tijela smrtno stradalih prevezena su u mrtvačnicu Kantonalne bolnice Livno gdje će tokom dana biti obavljena obdukcija, a dalji operativni rad na ovom slučaju je u toku.

Nastradali mladić Almedin Tiro Ame

- Nastradali mladić iz Mokronoga je Almedin Tiro Ame, rođen 1994. godine u Tomislavgradu. Naš je rođak i prijatelj. Ne radi se o Almedinu Tiri, zvanom Buco, kako su neki mediji prenijeli, nego o njegovom prezimenjaku i imenjaku. Nadimak poginulog je Ame - kazala su nam trojica prijatelja i rođaka nastradalog, dodajući da mu je otac Remzija, majka Sabira, te da ima dvije sestre. Nisu željeli da im se objave imena, a ovo su nam ispričali dok su pratili istovar oštećenih vozila, te dodali da Tiro nije bio oženjen i da je radio kao vozač cisterne u duvanjskoj firmi "Šarac".

Više o:

Livno MUP K10