Foto: PU Foča: Policajci ih prevezli u bolnicu

INCIDENT Svađa, tuča i pucnjava

Foča: Pretučeni 19-godišnjak ranio mladića

Autor: Al. B.
13.03.2018 22:48
A
A
A

Vidne povrede glave i prostrelna rana potkoljenice epilog su svađe, tuče i pucnjave koje su se dogodile u petak poslije 22 sata u ulici Svetog Nikole u Foči. Sudionici D. Šiljegović (19) i M. Mašić (22) zbrinuti su u Univerzitetskoj bolnici u Foči i pod nadzorom su policije.

Prema policijskim izvještajima, nakon kraće verbalne prepirke, Mašić je pretukao Šiljegovića, a ovaj je otišao po oružje i ranio ga ispred jednog od ugostiteljskih objekata.

- Policijski službenici su Š. D., koji je pronađen s vidnim povredama glave, prevezli u Dom zdravlja u Foči, gdje su zatekli M. M. s prostrelnom ranom u predjelu desne noge. Obojica su odbijala saradnju s policijskim službenicima, a u policijskoj pratnji prevezeni su na daljnje liječenje u Univerzitetsku bolnicu u Foči. Operativnim radom i pregledom terena pronađena je puška za koju se sumnja da je Š. D. koristio te nanio prostrelnu ranu M. M. - saopćeno je iz PU Foča.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje naložio je mjere na rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnih djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom tužilaštvu će protiv 19-godišnjaka biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, navode u PU Foča.

Više o:

Foča