SARAJEVO

Nastavljeno suđenje Sadinu Bahuni: Devet godina su me maltretirali

Bahuna na jednom od ranijih ročišta

A. KAPO

13.3.2018

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Sadinu Bahuni (25) iz Sarajeva, koji se tereti da je 9. jula 2016. godine u ulici Hadži-Sulejmanova, stari dio Sarajeva, iz kalašnjikova ubio Adnana Ćurevca (27) i Edina Hrnjića (26).

Adnan Ćurevac. Adnan Ćurevac

Uzimali novac

Nakon što je počinio zločin, Bahuna se predao policiji.

Na jučerašnjem ročištu Bahuna je svjedočio u svoju korist. On je, između ostalog, kazao da su ga Ćurevac i Hrnjić maltretirali devet godina. Prema njegovim riječima, u više navrata su mu tražili i uzimali novac.

Zbog maltretiranja, Bahuna je, kako je rekao, čak mijenjao i mjesto prebivališta.

Kritične noći Ćurevac i Hrnjić su došli pred kuću u kojoj je živio s djevojkom. Bahuna je ispričao da su pokušali razvaliti gelendere na vratima i prozorima, nakon čega su Ćurevac i Hrnjić ušli u njegovo vozilo u kojem su, na koncu, i ubijeni.

Bahuna je na kraju naglasio da mu je ipak zbog svega žao te da se kaje.


Edin Hrnjić. Edin Hrnjić

Propali pregovori

Iako je bilo planirano da se iznose i završne riječi Tužilaštva i odbrane, do toga nije došlo te je to planirano za naredno ročište.

Izet Baždarević, advokat Bahune, ranije je kazao da je odbrana bila stupila u pregovore s Tužilaštvom u vezi sa sklapanjem sporazuma o priznanju krivice, ali do toga nikad nije došlo.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.