HRVATSKA

Svirepi ubica ne želi odgovarati na pitanja

Komšić: Rekao da neće iznositi odbranu

Dž. Bl.

18.3.2018

U Županijskom sudu Zagreb nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću (20), svirepom ubici iz Kiseljaka, koji je 22. februara prošle godine u Zagrebu sa 88 uboda nožem ubio trudnicu Kristinu Krupljan (18).

U sudnici je prikazan snimak ispitivanja Komšića nakon zločina u Tužilaštvu od 24. februara s obzirom na to da je jučer rekao kako neće iznositi svoju odbranu ni odgovarati na pitanja.

- Neću odgovarati na pitanja, reći ću da mi je žao iskreno, u šoku sam i ne mogu o tome svemu pričati ni razmišljati. Eto, to je sve - rekao je Komšić u Tužilaštvu prije nešto više od godinu. 

Komšić je, nakon reprodukcije snimka, ponovo upitan ostaje li kod toga da ne želi iznositi svoju odbranu, na šta je on kratko odgovorio: “Da.”

Prema navodima iz optužnice, nakon povratka s večernjeg izlaska, znajući da je Kristina u vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, Komšić ju je napao u njenom Opelu ispred zgrade u kojoj je živjela.

Sa suvozačevog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo da se ne bi mogla osloboditi te ju je 88 puta ubo nožem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.