PLJAČKA

Jedna osoba uhapšena nakon pljačke benzinske pumpe u Zvorniku

Z. K.

19.3.2018

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, 18.3.2018., oko 23.50 sati, uhapsili su S. I. (1970), državljanina Republike Srbije, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo teška krađa na benzinskoj pumpi u Zvorniku.

 - Policijskoj stanici Zvornik, istog dana oko 23.45 sati, prijavljeno je da je nepoznata osobaili više njih, izvršila provalu u benzinsku pumpu, odakle je otuđila određenu količinu novca. Postupajući po zaprimljenoj prijavi i brzom reakcijom policijskih službenika na terenu, pronađen je i lišen slobode S. I. u neposrednoj blizini benzinske pumpe, odmah nakon izvršenja krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju s preduzimanjem operativnih i istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja predmeta i identificiranja drugih osoba koje se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom - saopćio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Kako smo nezvanično saznali, radi se o osobama iz Srbije. Ukupno ih je bilo trojica, a opljačkali su pumpu "Keso prometa" na izlazu iz Zvornika, na putu prema Milićima, nedaleko od stanice PU Zvornik i zgrade GU Zvornik. Također, nezvanično, uhapšeni S. I. je nakon pljačke pokušao pobjeći i ušao je u rijeku Drinu do pojasa, ali je uhapšen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.