MOSTAR

Ivan Kožul i Mišo Krešić iza rešetaka

S privođenja osumnjičenih u Tužilaštvo

Piše: M. Sm.

19.3.2018

Kantonalni sud Mostar jučer je uvažio prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona za određivanjem jednomjesečnog pritvora Miši Krešiću (34) i Ivanu Kožulu (25) iz Mostara, koji su u noći s petka na subotu uhapšeni prilikom provale u optičku radnju „Zeiss Vision“.

Njih dvojica su, inače poznati policiji odranije po vršenju raznih krivičnih djela, tokom provale u ovu optiku, koja se nalazi u novoizgrađenom objektu „Mljekara“, upali u svojevrsnu policijsku zamku. Ista radnja je opljačkana lani u septembru, kada je ukradena velika količina skupocjenih naočala.

Iz ''Optike Šimić Prskalo'', pod čijim okriljem djeluje ''Zeiss Vision'', preksinoć su putem društvenih mreža iskazali zahvalnost komšijama, građanima, policiji i zaštitarskoj firmi ''Top Guard''.

- Zahvaljujući njihovoj intervenciji, pljačka je spriječena, a kriminalci pritvoreni. Iskreno zahvaljujemo svima koji su omogućili da se spriječi ova kriminalna akcija. Nadamo se da će stalnom saradnjom svih nas naše ulice i mjesta ostati zaštićeni i sigurni, kao i da će pravosuđe odraditi svoj dio posla. Dobro je činiti dobro - navedeno je na društvenoj mreži.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.