TRAGEDIJA

Engleska: Lopovi gurnuli automobil u rijeku, poginula dvogodišnjakinja

Printscreen

Blic.rs

20.3.2018

Dvogodišnja Kijara Mur (Kiara Moore) preminula je jučer nakon izvlačenja iz ukradenog automobila, bačenog u rijeku, u kom se nalazila prilikom krađe u Engleskoj.

Djevojčica je pronađena u plutajućem sivom Minnie Cooperu kojeg se lopov "otarasio" nakon mahnite potrage policije u Zapadnom Velsu, u Engleskoj. 

Policija je beznadežno tragala dva sata za automobilom Kijarine mame Kim, koji je navodno ukraden dok je djevojčica sjedila na zadnjem sjedištu. I njeni rođaci uključili su se u potragu, apelirajući na korisnike društvnih mreža da dojave informacije.

Twitter

Na društvenim mrežama rođaci su pokrenuli veliku potragu za malenom Kjarom kojoj je treći rođendan trebalo da bude proslavljen sljedeće sedmice.

Automobil je nestao u 15.30 sati, a policija ga je kasnije pronašla u reci Teifi. Spasilačke ekipe oslobodili su dijete iz olupine, a onda je odvezli u bolnicu.

Kjarin tata, ipak, potvrdio je da je djevojčica preminula noćas u bolnici, uz srceparajuću poruku na Facebooku da je imala "sjajan, ali kratak život".

Policija je javila kako do sada niko nije uhapšen i da je istraga u toku. Također su zamolili sve potencijalne svjedoke da se jave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.