SARAJEVO

Dženan Memić imao odbrambene rane na rukama

Detalj sa suđenja u Kantonalnom sudu Sarajevo

B. C.

23.3.2018

U nastavku suđenja Ljubi Seferoviću, koji je optužen da je 8. februara 2016. godine u Velikoj Aleji kombijem udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je podlegao povredama, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nalaz iznio vještak medicinske struke dr. Željko Karan. U ovom predmetu optužen je i Ljubin otac Bekrija Seferović, koji se tereti za sprečavanje dokazivanja.

Karan je kazao da snimak CT-a nije pokazao potres mozga kod Alise Mutap te da je imala trzajnu povredu vrata koja je mogla nastati na više načina. Na lijevom dijelu glave imala je povredu koja je, prema mišljenju vještaka, nastala djelovanjem mehaničke sile. Ustvrdio je da kod Mutap nije bilo povreda tipičnih za nalet vozila na pješaka.

Vještak je naveo povrede smrtno nastradalog Dženana Memića. Povrede na glavi, kazao je Karan, mogle su nastati i sredstvom koje ima takve gabarite, do pada i kontakta s podlogom. On je kazao da bi povrede mogle nastati prilikom kontakta s vozilom, ali je ostavio mogućnosti i da su nastale na drugi način.

Za povrede lijeve i desne šake Dženana Memića, vještak Karan je kazao da je riječ o odbrambenim ranama. Na tijelu nisu konstatirane povrede koje odgovaraju tipičnom naletu vozila na pješaka, ustvrdio je vještak Karan.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.