SARAJEVO

Uskoro iznošenje završnih riječi Tužilaštva i odbrane na suđenju za ubistvo Mešića

Privođenje Kose nakon zločina

Dž. Bl.

2.4.2018

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je, saslušanjem tri svjedoka odbrane, završen dokazni postupak na suđenju za ubistvo Anesa Mešića (38), koje se dogodilo 22. maja prošle godine u kafiću "Tango" na Trgu Oteškog bataljona u Sarajevu.

Iznošenje završnih riječi Tužilaštva i odbrane zakazano je za 24. april. Na optuženičkoj klupi nalaze se Mario Mrnjavac (23), Medin Koso (23) i Sadin Dobratići.




Mešić: Podlegao povredi

Mešić je kobnog dana sjedio u kafiću i telefonirao s Mrnjavcem. Prepirali su se zbog novca. Potom je Mrnjavac, naoružan pištoljem, došao s Kosom i ranio Mešića u stomak. Onda su pobjegli, a Mešić je pao. Hitna je na mjesto događaja došla za dvadesetak minuta, ali Mešiću nije bilo spasa. Iz pištolja kalibra 6,35 milimetara ranjen je u trbuh, dva centimetra iznad pupka.

Uprkos reanimaciji, Mešić nije preživio ranjavanje, a dvojica napadača su pobjegla. Nakon zločina, Dobratići im je pomogao da se sakriju u Vogošći. Mrnjavac se tereti za ubistvo, a Koso i Dobratići za pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.