HRVATSKA

Godinama maltretirala djevojku s invaliditetom: Prijetila joj da će je pregaziti autom

Ilustracija

Slobodna Dalmacija

11.4.2018

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1966.) zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo iznuda na štetu 24-godišnjakinje koja je invalid, saopćili su iz šibenskog DORH-a.

Kako navode u Tužilaštvu, postoji osnovana sumnja da je osumnjičena u više navrata od 2012. do 8. marta 2018. u Šibeniku, u cilju da se okoristi, a nakon što se zbližila sa 24-godišnjom oštećenicom i zadobila njeno povjerenje, te znajući kako je ona zbog svojih psihofizičkih zdravstvenih tegoba invalid 4. stepena, prijetila djevojci.  

U DORH-u ističu da je 52-godišnjakinja djevojci govorila da će joj zagorčati život, uništiti porodicu, da će ostati bez svega, a u jednom navratu i da će je zgaziti automobilom, ako joj ne nabavi i besplatno preda različite nove i rabljene odjevne predmete, kozmetiku, nakit, mobitele, informatičku opremu i televizor.

Djevojka je, u strahu da će ostvariti prijetnje, uradila što je od nje tražila i predala joj besplatno tražene stvari, čime je oštećenici pričinjena šteta u iznosu od ukupno 25.000 kuna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.