Foto: D. Stojnić

PRIJEDOR

Marčeta iz sportske kladionice ukrao oko 2.900 KM

Avaz.ba
16.04.2018 13:11
A
A
A

Goran Marčeta (32) iz Prijedora ponovo je uhapšen 13. aprila ove godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krađu.

Kako je utvrđeno krim-istragom, on je 1. aprila, iskoristivši odsustvo radnice iz jedne sportske kladionice u Prijedoru, iz ladice radnog pulta ukrao oko 2.900 maraka i nakon tog pobjegao. 

Uhapšen je tokom dana u neposrednoj blizini centra grada zajedno s još jednom osobom, koja se, prema nezvaničnim saznanjima, ne dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom. Marčeta, inače, ima podeblji policijski dosje, mahom vezan za krađe i provale u trgovine i privatne kuće.

Svojevremeno je iz jednog marketa ukrao blagajnu s 3.000 maraka, koju je potom sakrio na krovu svoje kuće. U njegovom dosjeu je i pokušaj razbojništva, pljačka kuće u Donjoj Ljubiji kod Prijedora, a policija mu je tokom jednog od pretresa u stanu koji koristi pronašla i manju količinu heroina za koji je izjavio da ga je nabavio za vlastitu upotrebu.

- Nakon kompletiranja predmeta protiv G. M. slijedi izvještaj Okružnom tužilaštvu u Prijedoru za počinjenu krađu -  navedeno je jučer iz PU Prijedor.

Više o:

Goran Marčeta