TRAGEDIJA Nikakvih drugih povreda nije bilo na dječakovom tijelu

Obdukcija potvrdila: Dječak u Koprivnici utopio se u bazenu

Autor: Index.hr
17.04.2018 11:16
A
A
A

Osmogodišnji dječak koji je u nedjelju preminuo na Gradskim bazenima u Koprivnici utopio se, potvrdio je za Podravski.hr Dražen Laljek, portparol Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Stigli su rezultati obdukcije koja je pokazala da je smrt nastupila od posljedica utapanja. Nikakvih drugih povreda nije bilo na dječakovom tijelu, pa ništa ne upućuje na to da se možda udario ili izgubio svijest. Prema izjavama nekih očevidaca, niko nije vidio da dječak maše rukama ili traži pomoć.

Sada je posve sigurno da se mogu očekivati kaznene prijave protiv odgovornih ljudi na bazenima. Pod posebnom istragom su spasilačka služba i odgovorni na Gradskim bazenima, piše Podravski.hr.

Obdukcija je obavljena na Patologiji Opće bolnice u Koprivnici, no uzorci tkiva poslani su i u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb.

Podsjetimo, osmogodišnjak je u nedjelju bio na proslavi dječijeg rođendana u grupi od osam vršnjaka. Na njih su pazile dvije animatorice i voditeljica proslave rođendana, a tamo je bio i spasilac. Dječak se utopio u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji.

Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači, jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Prema tvrdnjama očevidaca, djeca su krenula u brzu rijeku i niko nije primijetio da je dječak potonuo. Izvori bliski istrazi otkrili su da dječak, navodno, nije bio plivač već plutač. Jesu li organizatori rođendana to znali, još nije poznato.

Malo kasnije pronašao ga je plivač i odmah izvadio iz vode. Spasilac na bazenima nesretnog je dječaka odmah krenuo reanimirati, a pozvana je i Hitna pomoć, čiji su ljekari također reanimirali dijete, gotovo sat. Nažalost, dječaku nije bilo spasa.

Policija je jučer najavila da će detaljno pregledati sve snimke kamera na bazenima i obaviti razgovore s očevicima koje još nisu uspjeli ispitati. Kamere na bazenima trebale bi otkriti kako se tačno sve dogodilo i što je prethodilo tragediji.

Više o:

Koprivnica