SPLIT

Porodica Treursić blokirala saobraćajnicu: Nećete nam skidati gaće

Porodica Treursić

Index.hr

17.4.2018

Tek otvorena saobraćajnica na Pazdigradu u Splitu, uz novu školu, jutros je blokirana. Članovi porodice Treursić spore se s Gradom za gotovo 5.000 kvadrata zemljišta koje je oduzeto prije pola stoljeća njihovom djedu.

Jedan od nasljednika, Frane Treursić, kaže da se s Gradom postigao dogovor koji nije, međutim, realiziran.

- Riječ je o 4.922 kvadrata. Ovdje nisu sporne presude, već dogovor koji nisu ispoštovali. Imali smo niz sastanaka u Banovini proteklih nekoliko mjeseci i ništa nisu ispoštovali. Dogovor je bio minimalna cijena i da jedan dio ustupamo - kaže Treursić.

Pitali smo ga jesu li i jutros razgovarali s ljudima iz Banovine.

- Sada mi nisu ništa odgovorili. Zbijaju redove, idu u kontraofanzivu, a mi ćemo biti spremni. To znači da ćemo ih zatvoriti opet - kazao nam je Treursić.

Komentirao je i jutrošnju akciju.


- Stavili smo ogradu i nekoliko natpisa. To je bio jedan performans da vide da ih se ne bojim i da me nije briga za njih. Nije me briga hoće li vratiti ili neće, ali nećeš me guliti. I nećete mi skidati gaće. Policija je došla, sve smo im objasnili, da se radi o postupku povrata zemljišta. Bili smo sat i onda se dogovorili da ćemo pustiti cestu - kazao je Treursić za Index.hr  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.