SARAJEVO

Porodica Korać ostala bez ičega

( S. Saletović). Ibrahim Korać na zgarištu: Pokazuje mjesto gdje su bile ovce

B. CERIĆ

17.4.2018

Porodici Ibrahima Koraća iz Gladnog Polja kod Sarajeva izgorjele su dvije štale u požaru koji je izbio u subotu u 23.13 sati. U objektima je izgorjelo 13 ovaca i 55 tovnih pilića te velika količina sijena. Uzrok požara nije saopćen, a porodici je rečeno da su, najvjerovatnije, u pitanju električne instalacije.

Snahe i unuci

U vrijeme izbijanja požara, u kući su bili Ibrahimova supruga Selima Ožegović-Korać sa dvije snahe i petero djece.

- Rano smo legli i, da nije bilo mladića koji su došli u vikendicu i vidjeli požar, i mi bismo sigurno nastradali - kazala nam je Selima.

Šestorica vatrogasaca koji su stigli na intervenciju sa dva vozila brzo su lokalizirali požar, ali su na zgarištu ostali do tri ujutro.

- U ovom većem objektu izgorjelo je 250 bala sijena, vatrogasci su se namučili dok su ugasili požar. Supruga je baš nedavno kupila piliće. Ostali su samo jedan pijetao i dvije kokoši, nije mi jasno kako su se spasili. Šteta je ogromna, najmanje nekoliko hiljada maraka.  Maloprije je bio kamion i odvezao ovce. Sve su bile ugljenisane - ispričao nam je Ibrahim Korać, navodeći da im je u požaru izgorio i alat.

Ibrahim i Selima: U teškoj materijalnoj situaciji

Rad za nadnicu

U porodici Korać niko nije zaposlen, a Ibrahim je u subotu bio u Sjenici, gdje radi za nadnicu.

- Eto, moram u inozemstvo da nešto zaradim, a diplomirani sam pravnik. Ni dvojica sinova ni snahe, od kojih je jedna diplomirani pravnik, ne rade - kaže Ibrahim. 

Obratili se Općini

Selima je jučer ujutro otišla u Općinu Ilidža i podnijela zahtjev da im se materijalno pomogne, jer su u teškoj materijalnoj situaciji.

- Bila sam kod kćerke u Francuskoj i tamo su me operisali. Sad su me skinuli s biroa, traže mi dokaz da sam bila bolesna – govori nam Selima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.